Destinationer

Turkiet

Alanya - Antalya & Lara - Belek - Side

Turkiet – landet där öst möter väst och Europa möter Asien. Turkiet har väldigt mycket att erbjuda för de allra flesta. Lata och härliga dagar på stranden, låga priser, tebjudningar i basarerna, traditionell gästfrihet, festnätter utan slut för dem som söker det. Och maten: kryddiga och exotiska matupplevelser.


Det turkiska köket anses vara bland de bästa i världen. Maten är både enkel och varierad och som i alla ”stora” kök läggs stor vikt på ingrediensernas kvalitet. Det turkiska kökets rikedom beror på många olika faktorer; de lokala råvarorna, influenser från det ottomanska riket och de olika kulturer som genom historien har befolkat och påverkat landet. Turkisk mat har inspirerats av Centralasien, Mellanöstern, Grekland och Balkan. Helt enkelt en historisk ”cross over” av många olika kulinariska traditioner som givit det ett stort register och variation, ofta med regional anknytning.


Spanien

Costa Blanca - Costa Del Sol - Grand Canaria - Fuengirola

Spanien är ett mångskiftande land, som delar den iberiska halvön med Portugal, Andorra och Gibraltar i den västra delen av Medelhavet. Det är landet med näst flest platser på UNESCO:s världsarvslista och det största antalet världsarvstäder ..


Spanien har fantastiska stränder, kul nattliv, många kulturella regioner och historiska städer. Det gör Spanien till en spännande destination för alla typer av resor. Spanien är ett land med stor geografisk och kulturell mångfald, det är en överraskning för dem, som bara känner till de fantastiska solsemestrarna. Det finns allt från grönskande ängar och snötäckta berg till stora myrar och öknar i sydost.


Eftersom sommaren är högsäsong på grund av stränderna, bör de, som vill undvika folksamlingar, överväga ett besök på vintern och uppleva attraktioner som Alhambra i Granada och La Gran Mezquita i Cordoba, då de inte är överfulla.


Portugal

Algarve - Lissabon

Med sitt milda och därmed gästvänliga klimat, 3 000 soltimmar per år och 850 km av fantastiska stränder - badade av Atlanten - så är Portugal det perfekta semestermålet året runt. Portugal är det land, som har de äldsta gränserna i Europa, det finns ett omväxlande landskap - alltid inom nära räckhåll, massor av fritidsaktiviteter och ett unikt kulturarv, där det traditionella och nytänkandet smälter samman i perfekt harmoni. Portugals utsökta mat, fina viner och gästvänliga befolkning gör landet till ett turistparadis av högsta kvalitet.


Beläget i sydvästra Europa så långt man kan komma åt det hållet i världsdelen, bara några timmar från någon av de andra europeiska huvudstäderna, lockar Portugal besökare från hela världen. Kom och upptäck charmen i detta land Du också!


Bulgarien

Cape Kaliakra

Belägenhet: Bulgarien ligger i sydöstra Europa i den östra delen av Balkanhalvön. I norr gränsar landet till Rumänien, i väster republikerna Makedonien och Serbien, till öster Svarta havet, i söder Grekland och i sydost Turkiets europeiska del.


Viktigaste turistmål: De mest populära destinationerna är längs kusten, skidorterna och Spa & Friskvårdsresorts. Svarta havets kust domineras av de större framgångsrika sommarorterna: Sunny Beach, Pomorie, Sozopol, St. Vlas, Albena och Balchik. De betjänas av två stora flygplatser i Burgas och Varna. Alpina destinationer har kraftigt växt i popularitet de senaste åren, den mest framgångsrika är på Bansko, de två andra huvudskidorterna är Borovets och Pamporovo. Skidåkning är också tillgänglig i huvudstaden Sofia på Vitosha Mountai